Close

En Kort Guide til En Responsiv Hjemmeside
For blot 10-15 år siden brugte de fleste internettet via en stationær computer derhjemme. Med den digitale teknologis fremkomst er denne virkelighed markant ændret. I dag er internettet tilgængeligt næsten overalt, da næsten alle ejer en smartphone, en computer og en tablet.

En responsiv hjemmeside, kort sagt, betyder automatisk mobilen- og tabletvenligt design.

Hvad indebærer en responsiv hjemmeside? Dette handler om responsivt design.
Når vi taler om responsivt webdesign, kan det sammenlignes med reklamer for biler, hvor de praler med responsiv styring eller responsiv bremsefunktion. Dette betyder, at bilen imødekommer førerens behov. Når føreren trykker på bremsen eller drejer let på rattet, reagerer bilen øjeblikkeligt ved at stoppe eller dreje. Det er næsten som om, bilen forudser førerens ønsker, og det samme gælder for responsivt webdesign.

Responsivt design har til formål at levere den bedst mulige brugeroplevelse på tværs af forskellige platforme, uanset om brugerne besøger din hjemmeside fra en pc, Mac, tablet eller blot en smartphone.

Derfor er det så vigtigt at have en responsiv hjemmeside
En responsiv hjemmeside betyder, at din hjemmesides layout automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen. Det betyder, at designet og størrelsen tilpasses, uanset hvilken enhed der bruges. I den moderne digitale tidsalder er det afgørende for din virksomhed at have en responsiv hjemmeside. Dette er særligt vigtigt, hvis du ønsker at tiltrække besøgende til din hjemmeside, skabe salg og potentielt øge dit salg.

Potentielle kunder, der besøger din hjemmeside via deres smartphone, vil hurtigt forlade siden og søge alternativer, hvis billeder og indhold ikke tilpasser sig skærmen korrekt. Med en responsiv hjemmeside tilpasser den sig automatisk til enhver enhed, hvilket gør den så brugervenlig som muligt.

Hvad er et konverteringsvenligt design?
Du har måske også hørt om konverteringsvenligt design? Forskellen mellem konverteringsvenligt design og responsivt design er ikke enorm. Begge elementer er afgørende, især hvis du ønsker at sælge tjenester eller produkter online. Konverteringsvenligt design fokuserer på den emotionelle side af hjemmesiden, f.eks. placeringen af "handlingsopfordringer" (call-to-action) såsom knapper med telefonnumre og kontaktformularer. Disse elementer opfordrer potentielle kunder til at tage kontakt til dig eller foretage køb (i tilfælde af en webshop).

Et responsivt websted fungerer på enhver enhed, uanset skærmstørrelse eller opløsning. Det tilpasser sig automatisk til enheden og dens skærmopløsning, uanset om det er en computer, tablet eller mobiltelefon.

Hvis du overvejer at opgradere din hjemmeside for at gøre den responsiv, kan vi hjælpe dig med det. Vi tilbyder også ekspertise inden for webdesign og online medier, selvom mine hovedkompetencer ligger inden for SEO, Elementor og WordPress.

Vi forstår, at det kan være udfordrende at implementere responsivt webdesign på egen hånd. Selvfølgelig kan du finde ressourcer og lære selv ved at se videoer og læse, men det kræver tid og energi. Hvis du vælger at arbejde sammen med mig for at opgradere din hjemmeside, kan visørge for, at den bliver responsiv og fungerer problemfrit på alle enheder.